Посолство на България в Румъния
+40 21 230 2150   embassy.bucharest@mfa.bg
+40 21 230 76 54 гр. Букурещ, ул. “Рабат” № 5
Консулска служба
+40 21 318 7978   consular.bucharest@mfa.bg
+40 21 318 7979 гр. Букурещ, ул. “Василе Ласкар” № 32

“РОМЕКСПО”- Букурещ

В периода 03.-06.11.2011 г. в “РОМЕКСПО”- Букурещ се проведе туристическото изложение ТТR 2011, в което България бе представена с щанд, организиран от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на България, в който участваха туристически организации и тур оператори /техният списък можете да прочетете по-долу/.
Традиционното есенно международно туристическо изложение в Букурещ, събира много заинтересовани представители на туристическия бизнес от Румъния и граждани, които с интерес се запознават със забележителностите и различните дестинации по света. Една изключително примамлива такава дестинация вече за 5-та поредна година остава България, в която всеки румънец се чувства добре приет, а в него остават прекрасните спомени от една държава “на една ръка разстояние”.
Румъния е един от целевите пазари за нашите туроператори. Страната ни запазва характера си на традиционна туристическа дестинация за румънския пазар. Запазват се тенденциите в търсенето на туристическия ни продукт сред потенциалния румънски турист, като се забелязва, че сега България е по-добре позната и във вътрешността, както при по-възрастната аудитория, така и сред по-младите и семейни румънци.
На организирания от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма информационен щанд се представиха 9 (девет) туристически организации, сред които тур оператори и индивидуално представящи се туристически обекти: ТА Солвекс ЕООД, Бояна МГ ЕООД, БИ ТИ Девелопмент Сървисиз ЕАД, КИТТ ООД, Балкан Експес Травел Асинтенс ООД, Клуб Магелан ООД, Златен Тур ООД, Солей туризъм ООД, ПИ Груп ЕООД.

В близко бъдеще ще запознаем нашата аудитория с текущата информация към м. септември 2011 г. за международния туризъм в България, в т.ч. за посетилите България румънци и за посетилите Румъния българи. Това ще осъществим с любезното съдействие на колегите от дирекция «Маркетинг, реклама и информация в туризма» на МИЕТ – България.

СТИВ – Букуреш