Посолство на България в Румъния
+40 21 230 2150   embassy.bucharest@mfa.bg
+40 21 230 76 54 гр. Букурещ, ул. “Рабат” № 5
Консулска служба
+40 21 318 7978   consular.bucharest@mfa.bg
+40 21 318 7979 гр. Букурещ, ул. “Василе Ласкар” № 32

Постоянния секретар на отбраната Николай Милков на посещение в Румъния

Постоянният секретар на отбраната Николай Милков е на двудневно работно посещение в Румъния. Визитата е по покана на държавния секретар и началник на Департамент „Отбранителна политика и планиране” в Министерството на националната отбрана на Румъния Виорел Оанча.
Освен с държавния секретар Оанча, г-н Милков проведе срещи и с Юлиан Фота, съветник по националната сигурност на президента на Румъния, Богдан Ауреску, държавен секретар по европейските въпроси в Министерството на външните работи на Румъния, генерал-майор Виорел Ангелеску, зам-.началник на Департамент “Отбранителна политика и планиране” в Министерството на националната отбрана на Румъния, както и с генерал-лейтенант Дан Гика-Раду, зам.-началник на ГЩ на РА.
По време на разговорите бяха обсъдени двустранните отношения между двете страни в областта на отбраната, възможностите за развитие на двустранното, регионалното и в рамките на НАТО и ЕС сътрудничество, споделяне на ангажиментите и разходите по гарантиране на регионалната сигурност, както и възможностите за обединяване на усилията и инициативите и споделяне на разходите на двете страни при решаването на актуални въпроси на военните реформи.