Посолство на България в Румъния
+40 21 230 2150   embassy.bucharest@mfa.bg
+40 21 230 76 54 гр. Букурещ, ул. “Рабат” № 5
Консулска служба
+40 21 318 7978   consular.bucharest@mfa.bg
+40 21 318 7979 гр. Букурещ, ул. “Василе Ласкар” № 32

Посещение на делегация от представители на българския бизнес в окръг Констанца

На 14 май 2018 г. бе проведено посещение на представители на българския бизнес в окръг Констанца. Проявата бе организирана от Посолството в Букурещ, в сътрудничество с Българо-румънската търговско-промишлена палата, Областната управа на окръг Констанца и Търговско-промишлената, навигационна и селскостопанска камара на Констанца.

Българската делегация, ръководена от посланик Тодор Чуров, бе приета от представители на Префектурата, кметството на гр. Констанца, както и Търговско-промишлената, навигационна и селскостопанска камара на Констанца. В рамките на разговорите двете страни поставиха акцент на задълбочаването на двустранните търговско-икономически връзки и необходимостта от подобряване на инфраструктурната свързаност между двете страни, като обсъдиха и възможността за увеличаване на инвестициите от българска страна в региона.

Срещата с местните власти бе последвана от двустранен бизнес форум, открит от посланик Тодор Чуров и от председателя на Търговско-промишлената, навигационна и селскостопанска камара на Констаца Йон Дануц Жуганару. Участие в двустранния форум взеха представители на близо 20 български фирми, който по-късно имаха възможност да установят директни делови контакти с партньори от румънска страна. В рамките на форума бе подписан и протокол за сътрудничество между Българо-румънската търговско-промишлена палата и Търговско-промишлената, навигационна и селскостопанска камара на Констанца.