Посолство на България в Румъния
+40 21 230 2150   embassy.bucharest@mfa.bg
+40 21 230 76 54 гр. Букурещ, ул. “Рабат” № 5
Консулска служба
+40 21 318 7978   consular.bucharest@mfa.bg
+40 21 318 7979 гр. Букурещ, ул. “Василе Ласкар” № 32

Благотворителна инициатива на българското Посолство в Румъния

На 10 декември 2017 г. дипломати от българското посолство в Румъния, заедно с техните съпруги и представители на българската общност в страната взеха участие в Международния благотворителен коледен базар в Букурещ. Събитието беше организирано от Международната асоциация на жените в Букурещ, а България беше една от 51 страни, които се включиха в благородната инициатива. Участието на страната ни бе възможно с подкрепата на „Белла – Румъния“, Винпром Карнобат, Хотелски комплекс „Елени Палас“, РЕФАН, винарски комплекс „Seven Generations“, както и Федерацията на Българската общност в Румъния.
Българският щанд събра 3090 леи за благотворителните цели на Международната женска организация.
На гостите на базара бяха предложени домашна греяна ракия, баница, българска лютеница, козметични продукти, ръчно изработени бижута, вино, както и коледни картички, подготвени специално за събитието от децата от Българското училище „Йордан Йовков“ в Букурещ, а десетки късметлии си тръгнаха със спечелени награди от благотворителната томбола на щанда.
В рамките на културната програма взе участие танцова група „Веселие“ при читалище „Тома Кърджиев“, с. Червена вода, която представи богатства на фолклора от Северна България.