Посолство на България в Румъния
+40 21 230 2150   embassy.bucharest@mfa.bg
+40 21 230 76 54 гр. Букурещ, ул. “Рабат” № 5
Консулска служба
+40 21 318 7978   consular.bucharest@mfa.bg
+40 21 318 7979 гр. Букурещ, ул. “Василе Ласкар” № 32

11 декември 2016: Благотворителен коледен базар в Букурещ

Дата: 11 декември 2016 г.

Час: 10.00 – 16.00 ч.

Място: Ромекспо – Букурещ, бул. „Експозицией“ №7, павилион С3

Посолството на България в Румъния ви кани на ежегодния Благотворителен коледен базар в Букурещ. Мероприятието се организира повече от 20 години от Международната асоциация на жените в Букурещ. Целта му е да подпомогне румънски благотворителни организации, болници, деца от детски социални домове, инвалиди и домове за закрила от насилие. Традиционно участие в него взимат повечето международни мисии и дипломатически представителства в румънската столица.

През тази година българският щанд ще бъде организиран с доброволния принос на българските дипломати в Букурещ и техните съпруги, както и на представители от българската общност. Спонсори и дарители са: Bella Food – Romania, Хотел „Каза Карина“ – гр. Банско, Хотел „Елени Палас“ – гр. Елена, Захарни заводи – гр. Горна Оряховица, Съюз на дунавските овощари, Шоколадова фабрика „Станчо Колев“ – гр. Габрово, „Любимка“ ООД, „Олинеза“ ООД и „Алдагот“ ООД – гр. Костинброд.

На щанда ни ще намерите домашна българска баница, сокове от български плодове, греяна ракия, както и много лакомства, предоставени от нашите спонсори.

Ще има и томбола, в която големите награди са ваучер за двама в хотел „Елени Палас“, както и един ваучер за седмица Аll inclusive, предоставен от хотел „Каза Карина“

За децата по време на базара се предвидени забавления в детския кът. Ще има традиционни напитки и храни от най-различни краища на света, както и много традиционни коледни сувенири и стоки, които ще са уникален подарък за вашите близки. По време на базара ще има и концертна програма, подготвена от страните-участнички. Българската общност ще бъде представена от ансамбъл „Босилече“ към Асоциaция „Заедно“ на българите от Търговище, Румъния.

Базарът ще се проведе на 11 декември 2016 г. от 10.00 до 16.00 ч. в павилион C3 на Ромекспо.

Цената на билета е 10 леи. Могат да бъдат закупени на входа.